Tel 93.452.73.71 · jornades@amic.media
Inici    Contacta
Qui som
català castellano english
Introducció
Resum ponències de la 6a Jornada
Resum gràfic de la 6a Jornada
Quatre blocs temàtics
Programa
Ponents
Inscripcions
Qui Som
Localització
Contacta
Històric: 2es Jornades 2006
Històric: 3es Jornades 2008
Històric: 4es Jornades 2012
Històric: 5es Jornades 2015
Ponents

Durant la 6a Jornada Internacional de mitjans de proximitat hi participaran els següents ponents:

 

DAMIAN RADCLIFFE, Regne Unit

Professor de Periodisme a la Carolyn S. Chambers de la Universitat d’Oregon (EUA), membre del Tow Center for Digital Journalism de la Universitat de Columbia (EUA), investigador honorari a l’Escola de Periodisme, Estudis de Mitjans i Cultura de la Universitat de Cardiff (Regne Unit), i membre de la Reial Societat pel Foment de les Arts, les Manufactures i el Comerç (RSA).

És un analista digital experimentat, consultor, periodista i investigador que ha treballat en posicions editorials, d’investigació, docència i polítiques durant les últimes dues dècades en el Regne Unit, Orient Mitjà i Estats Units. Ha escrit, parlat i brindat serveis de consultoria per a una àmplia gamma d’organitzacions acadèmiques i de la indústria, i ha presidit sessions en diversos esdeveniments internacionals.

Damian és col·laborador habitual de mitjans com la BBC Academy, CBS Interactive (ZDNet), Huffington Post, IJNET i MediaShift, on escriu sobre tendències digitals, xarxes socials, tecnologia, el negoci dels mitjans i l’evolució del periodisme.

La seva ponència: “Oportunitats per a la premsa de proximitat: l'experiència dels EUA"

 

CARMINA CRUSAFON, Catalunya

Doctora en Ciències de la Informació, és professora del departament de Periodisme de la Universitat Autònoma de Barcelona. Les seves línies de recerca són els models de negoci periodístic i la transformació de l'ecosistema mediàtic. Ha estat investigadora visitant en diferents universitats internacionals: City University of New York (CUNY) (EUA), Vrjie Universiteit Brussel (Bèlgica); University of Leeds (Regne Unit); i University of California - Los Angeles (UCLA) (EUA). Ha guanyat el primer 'Premi recerca sobre el model de negoci de la premsa de proximitat' (2015) de l'AMIC.

La seva ponència: “El projecte Aula d’Innovació i Creativitat de l’AMIC”

 

 

ROSALÍA LLORET, Espanya

Directora de Relacions Internacionals de la Online Publishers Association Europe i assessora independent d’Estratègia i Transformació Digital a Espanya i LATAM. Va ser directora general d’Estratègia i Desenvolupament Digital i membre del Comitè de direcció a Prisa Noticias (El País, AS, Cinco Días...), Unidad Editorial (El Mundo, Marca, Expansión...) i RTVE, des d’on va crear i posar en marxa la nova web rtve.es, la TVE a la carta i l’estratègia digital en totes les plataformes de la ràdio televisió pública.

Llicenciada en Periodisme per la Universidad Complutense de Madrid i Màster en Periodisme (El País) i en Política i Economia Global (London School of Economics). Rosalía va estar vinculada a la fundació i desenvolupament inicial d’alguns dels grans projectes pioners d’Internet a Espanya: Terra.es i Ya.com.

La seva ponència: “Disrupció i innovació en mitjans digitals”

 

GENÍS ROCA, Catalunya

Fundador i President de RocaSalvatella, consultoria de negoci amb focus en resultats i canvi digital, amb oficines a Barcelona, Madrid i Bogotà amb deu anys de trajectòria. Membre de patronats i juntes directives com ara el RACC, Enciclopèdia Catalana, Ship2B o les Escoles Garbí, i de consells assessors de la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, Asepeyo, la Mobile World Capital i les Universitats de Girona i Mondragón. Soci de projectes editorials com JotDown o Crític, i membre del Consell Editorial de Nació Digital. És Director de Postgrau a la Universitat Pompeu Fabra i col.laborador a més d'una vintena d'universitats i escoles de negoci. Col.labora habitualment amb diferents mitjans de comunicació, i manté seccions estables a Catalunya Ràdio i RAC1. El diari El Mundo l'ha triat un dels 25 espanyols més influents a la xarxa, i Foment del Treball l'ha guardonat com a millor conferenciant.

La seva ponència: "Xips, bits i malparits: eines, dades i ètica al futur digital”

 

SÍLVIA MAJÓ-VÁZQUEZ, Catalunya

Investigadora de la Universitat d’Oxford i treballa al Reuters Institute for the Study of Journalism. Les seves àrees d’investigació inclouen el comportament de l’audiència dels mitjans online i el rol dels nous mitjans de comunicació –mitjans nascuts a Internet– a diferents països europeus, especialment el britànic, el francès, l’alemany i l’espanyol.

Abans de formar part de la Universitat d’Oxford, aquesta investigadora ha estat Research Fellow a l’Annenberg School for Communication de la Universitat de Pennsylvania (EUA), en dues ocasions. Va realitzar els seus estudis de doctorat a la Universitat Oberta de Catalunya  i al Internet Interdisciplinary Institute, on va ser investigadora pre-doctoral durant 3 anys. També ha estat professora de periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona i el Col·legi de Periodistes de Catalunya. A més, ha treballat com a consultora de comunicació per a diferents entitats públiques i privades i com a periodista freelance.

La seva ponència: "Què busquen les Audiències Digitals? Principals tendències internacionals del periodisme digital”

 

PEPE CEREZO, Espanya

Durant més de 15 anys ha estat vinculat al món de les noves tecnologies i la transformació digital de les organitzacions amb una dilatada experiència en l’estratègia i execució de projectes digitals tan a Espanya com a LATAM. Actualment és Director d’Evoca Media, agència de comunicació i estratègia digital. Ha exercit càrrecs directius en diferents empreses com PRISA, Fundación Orange o RocaSalvatella. Ha estat Director de l’Informe sobre la Sociedad de la Información en España: “eEspaña” i dels llibres ‘La blogosfera hispana’ i ‘La Web 2.0’. És autor, a més, de diversos estudis en els que cal destacar ‘Los Customer media’, ‘La TV que viene’ o ‘Los medios ante la transformación programática’. Seleccionat pel diari El Mundo el 2007 com un dels top 25 espanyols més influents d’Internet.

La seva ponència: "Publicitat programàtica, una oportunitat per als mitjans”

 

ISMAEL NAFRÍA, Catalunya

Periodista, escriptor, consultor i professor especialitzat en mitjans digitals. Autor de "La reinvención de The New York Times" (2017) i editor del butlletí setmanal "Tendenci@s". Ha estat periodista en residència al Knight Center for Journalism in the Americas de la Universitat de Texas a Austin (Estats Units) durant el curs 2016-2017. Ha format part dels equips de direcció digital dels grups Godó (2008-2016) i Prisa (2005-2008).

La seva ponència: "Lliçons del The New York Times per a la premsa de proximitat”

 

 

 

EVA DOMÍNGUEZ, Catalunya

Experta en periodisme immersiu. Llicenciada per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Interactive Telecommunications per la Universitat de Nova York i doctora en Comunicació per la Universitat Ramon Llull, en la seva carrera ha combinat l'experiència professional amb la investigació de les noves formes de narrar digitals. Va començar com a periodista de premsa i posteriorment es va especialitzar en la direcció i posada en marxa de projectes interactius per a diferents empreses i organitzacions. Actualment, és fundadora i directora de Minushu, una start-up dedicada a crear experiències narratives amb tecnologies immersives com la realitat augmentada i la realitat virtual.

La seva ponència: “Els reptes d'informar amb realitat augmentada, el projecte NUSHU”

 

LARS ROSENBLAD, Finlàndia

És director general i cofundador de Morgan Digital, una agència digital, de disseny i comunicació, que ofereix serveis per a empreses de mitjans de comunicació i mitjans corporatius i organitzatius. És llicenciat en periodisme i en estudis de mitjans i comunicació per la Universitat de Hèlsinki. Lars ha treballat com a periodista durant 25 anys i ha estat redactor en cap del diari local Nya Åland i del diari regional Vasabladet.

La seva ponència: “La difícil digitalització de la premsa de proximitat més forta del món. Com els editors de Finlàndia i Suècia lluiten per mantenir satisfets els seus lectors i atraure nous lectors joves”.

 

 

ANDREU CASERO, Catalunya

Participarà en: TAULA RODONA - PROFESSORS DE PERIODISME DE PROXIMITAT: “Des de la Universitat, visions de futur per al periodisme en els  mitjans d’informació de proximitat”

 

 

 

 

 

 

LLUÍS COSTA, Catalunya

Doctor en Història i professor titular de la Universitat de Girona en els graus de Publicitat i Relacions Públiques, Comunicació Cultural i en el Màster de Comunicació i Estudis Culturals. Les seves línies de recerca han tingut sovint com a eix principal la història de la comunicació i les seves relacions amb la societat. És autor d’un notable nombre d’articles científics i de divulgació, així com de més d’una vintena de llibres, entre els que destaquem de l’àmbit de la comunicació: Història de la premsa a la ciutat de Girona (1787-1939) (1987), La dictadura de Primo de Rivera (1923-1930). Comunicació i propaganda a les comarques gironines (1995), El periodisme (1996), El Autonomista: el diari dels Rahola (2000), Televisió de Girona. La comunicació de proximitat en l’era de la globalització (2005), La comunicació local (2009), La Llumanera de Nova York. Un periòdic entre Catalunya i Amèrica (2012) i Pensar és triomfar. La publicitat a través de la Història (2015). Ha impartit docència a la Universitat de Río Piedras a San Juan de Puerto Rico. És el director del Grup de Recerca “Comunicació Social i Institucional” de la Universitat de Girona, i el director científic del Campus de la Comunicació Cultural i Corporativa de la Universitat de Girona.

Participarà en: TAULA RODONA - PROFESSORS DE PERIODISME DE PROXIMITAT: “Des de la Universitat, visions de futur per al periodisme en els  mitjans d’informació de proximitat”

 
Organitza:
Amb el suport de:
Amb la col·laboració de:
Patrocinadors:
jornades.amic.media