Gran Via de les Corts Catalanes, 610 1r 2a ˇ 08007 Barcelona :: Tel 93.452.73.71 ˇ info@jornadespremsagratuita.com
Inici Contacta
Qui som
|| catalā castellano english
worldfreepressconference.blogspot.com
VÍDEOS
PG ESPECIAL JORNADES 08
Salutaciķ President de l'ACPG
Barcelona capital de la premsa gratuīta
Tres blocs temātics
Programa i documentaciķ de les pončncies
Pončncies
Premsa
Galeria d'imatges
Inscripcions
Assistents 450 (21 NOV.)
Localitzaciķ i allotjament
Contacta
Histōric: 2es Jornades 2006
Histōric: 3es Jornades 2008
Histōric: 4es Jornades 2012
Histōric: 5es Jornades 2015
Tres blocs temātics

Un debat cenyit a la realitat

   Les Terceres Jornades Internacionals, que tindran lloc els dies 19, 20 i 21 de novembre de 2008, preveuen assolir la xifra de quatre-cents congressistes a partir d’una oferta de ponències ambiciosa que s’estructuren a partir de tres grans blocs temàtics:Com hem de reaccionar davant la crisi econòmica?1 Estratègia empresarial en temps de crisi 

   L’ACPG no gira l’esquena al context actual i no hi ha dubte que el panorama de la premsa avui està condicionat per un escenari de futur incert i una clara esacceleracció econòmica. Per això les Terceres Jornades Internacionals de la Premsa Gratuïta plantegen un debat realista i a la vegada constructiu, adequat a les necessitats i reptes del petit i mitjà editor que ha de vèncer la crisi amb imaginació, creativitat i sentit comú. Sota aquest plantejament viatjaran a Barcelona especialistes en gestió i estratègia empresarial, s’analitzaran noves tècniques de venda, es plantejaran solucions a partir de la distribució o l’especialització de continguts, s’analitzaran les tendències de la premsa gratuïta europea i també es presentaran casos de mitjans que han sobreviscut a situacions de crisi.


Quines mesures han pres les publicacions de referència per ser líders en el seu àmbit de difusió?

2 Models d'èxit de la premsa gratuïta 

   Les Terceres Jornades Internacionals portaran a Barcelona alguns dels models més exitosos del panorama de la premsa gratuïta mundial. Els països escandinaus són un dels epicentres mundials en estratègies de continguts innovadores i negocis editorials reeixits. Els congressistes de Barcelona tindran l’oportunitat de sentir i aplicar al cas català l’experiència d’editors danesos, suecs i noruegs que descobriran alguns dels gratuïts i digitals que triomfen a ciutats mitjanes com Goteborg, Oslo i Estocolm. Les Terceres Jornades també portaran models de premsa gratuïta dels Estats Units i de Llatinoamèrica i presentaran a la vegada les publicacions que actualment s’editen a Catalunya amb l’exitosa fòrmula: informació + continguts = audiència.


Sabem que el paper ja no treballa sol? S'aproxima un 'boom econòmic' digital?

3 Cap a empreses multicanal

   La majoria d’editors de la premsa gratuïta han obert diaris digitals per estar a la línia de sortida quan exploti el “boom econòmic” de l’era digital. Treure rendiment de les noves plataformes a internet és un dels grans desafiaments dels mitjans de comunicació. A les Terceres Jornades es presentaran innovacions en la generació de nous formats i  continguts que aportin “beneficis digitals” al compte de resultats a través del testimoni d’executius de mitjans que explicaran com les seves companyies han tret el màxim partit al periodisme ciutadà, la publicitat creuada, la televisió online i els mitjans mòbils, entre d’altres.

 

     Associaciķ colˇlaboradora                                                               Patrocinador d'Honor

                                               

     Amb el suport de

    
Generalitat
     Generalitat  

     Patrocinadors de pončncia i colˇlaboradors                                                                                                             

 
                                                          

     Entitats adherides

     Proveīdors

 
jornades.amic.media